Dela detta

Att söka de enkla svaren

Letar du efter enkla svar på svåra frågor? Det sjuka är att det faktiskt finns sånna. Se här bara…

Vill du får saker gjorda som inte blir av? – Gör de på en gång. Att vänta är förödande för dina resultat. ”Det bli inte lättare sen, det blir bara senare”. Här är ett mycket bra sommarprat från 2008 med Raymond Ahlgren. Varning utgår till dig som saknar självinsikt, du kommer inte att lära dig något. Lyssna här.

Vill du bli i bättre form? – Ät mindre och träna mer. Enkel ekvation. Det behöver inte vara krångligt. Knäckemackor, fil och promenader gör susen. ”Löppass… eller sovmorgon… ”. Paolo Roberto pratar om sitt liv i allmänhet i denna pod. Lyssna här.

Vill du bli rik? – Köp inte skräp. Skräp går inte att sälja, så tänk till några gånger innan du handlar. Vad du än lägger dina pengar på, se till att du antingen kan sälja grejerna för samma pengar du köpte för. Eller kanske till och med mer? Så köper du grejer, eller investerar du? Boken ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” ger enkla råd som faktiskt fungerar. För tänk till. Att vara miljonär är inte samma sak som det var för tjugo år sen, det är fullkomligt görbart för de flesta. Köp boken här. (Nej de betalar mig inte.)

Orkar du inte med en massa grejer på en gång, vill du bara göra en grej och slippa resten? -Fokusera på det du kan förändra. Jag har hört att man ibland måste skita i allt och bara fokusera på DEN grej som ger störst effekt eftersom vi egentligen inte är så bra på att fokusera på flera grejer samtidigt. ”Fokusera på det du kan påverka, släpp det andra.”. Gunde Svahn är tydligen bra på det. Intressant sommarprat med Kjell Enhager från 2015. Lyssna här.

 

Bild från “Hagelbäcks matrast”. Animation gjord i fil. “De fattiga riddarna de… de rider på ängarna… de tjänar inte pengarna”. Sant än idag.